Cred ca suntem cu totii de acord ca “Internetul este viitorul” si vor avea de castigat cei care vor reusi “sa iti introduca produsele direct in casa” online adica intr-o casa virtuala 3D aflata in calculatortul tau, realizata cu un program de decorare si design interior 3D pentru acasa.

Afiliatii vor fi distribuitorii de astazi (dar fara activitatea de transport marfa) iar firmele de transport marfa se vor dezvolta foarte mult. Deja se vorbeste despre aceasta in domeniul transportului maritim. Vor apare multe firme mici de transport care vor livra produsele vandute online din tarile vecineAfiliatul va fi o mica firma-om cu un calculator care va vinde online produsele dintr-o anumita nisa, de preferat cat mai mica. Reteaua de distributie si transport va fi creata de advertiser si de producatori.

Proiectul Libraria Virtuala SketchUp 3D Warehouse Romania se adreseaza, pentru inceput, arhitectilor, designerilor de interior, celor care lucreaza domeniul producerii si vanzarii mobilierului si decoratiunilor sau in agentiile imobiliare, iar mai tarziu celor care comercializeaza online produse alimentare si imbracaminte.

Este un proiect 100% realizabil dar care necesita investitie foarte mare inca de la inceput (foarte multi arhitecti) si odata pus in practica toate tarile isi vor crea o librarie virtuala similara, in concluzie se va creea o retea internationala intre aceste librarii virtuale.

Proiectul online cuprinde:

  1. Realizarea Librariei Virtuale SketchUp 3D Warehouse Romania cu toate produsele pe care le avem in locuinta sub forma de obiecte virtuale 3D (.skp  files) necesara pentru vanzarea produselor online
  2. Completarea Librariei cu produse alimentare 3D (cu vizualizarea si verificarea gustului si mirosului produsului online inainte de a fi comandat)
  3. Completarea librariei cu obiecte de imbracaminte 3D (cu probarea virtuala online inainte de a fi comandate)
  4. Un grafic care asezat langa poza de profil de pe retelele de socializare facebook sau google+ va face posibila o comunicare online mai buna intre vanzator si cumparator
  5. lege simpla pentru realizarea unei economii de piata reale in Romania prin care romanii isi vor putea crea singuri locuri de munca

1. Libraria Virtuala SketchUp 3D Warehouse Romania

Libraria Virtuala SketchUp 3D Warehouse Romania, va aduna toate produsele pe care le avem in locuinta noastra (mobilier, decoratiuni, tablouri, perdele, gresie si faianta, obiecte sanitare, obiecte electrocasnice, obiecte de iluminat, vaze, flori, etc.) ca obiecte virtuale 3D sub forma .skp file (SketchUp) deoarece este forma in care pot fi importate atit in orice program profesional de arhitectura si design interior cat si in orice program de decorare si design interior pentru acasa (DIY).

Producatorii isi vor crea librarii virtuale cu produsele sub forma de obiecte virtuale 3D care vor fi adunate pe un site cu linkuri catre aceste librarii.

Siteul va aduna pe pagina principala toti producatorii implicati in proiect (click pe Alex Ornamente ca sa vezi un exemplu de cum va arata Libraria ta Virtuala in SketchUp 3D Warehouse Romania).

ornamente       Guidologie       Dana Land       gol   gol       gol       gol       gol

Cand accesezi unul dintre producatori, sa zicem Alex vei intra direct in libraria virtuala SketchUp Warehouse:

2015-02-12_2122   2015-02-12_1928

Intra intr-o colectie si apoi intr-un model, apasa pe 3D view ca sa rotesti obiectul 3D ca sa vezi cum arata in spatiu. Daca apesi pe download iti poti descarca in calculatorul tau si apoi il poti importa intr-un program de decorare si design3D profesional sau pentru acasa (DIY).

2015-02-09_2009

Poti da share obiectului 3D pe Google+, Facebook, Twitter sau Pinterest.

Cum vad eu lucrurile?

Libraria virtuala este destinata atat vanzarilor produselor pentru amenajarea si decorarea locuintei cat si designului interior prin intermediul internetului si va face posibila o colaborare perfecta si un circuit inchis intre Arhitecti, Firme de Constructii, Amenajari, Decorari, Reconditionari, Agentii Imobiliare si Fabrici de Mobila, Decoratiuni si Accesorii prin utilizarea oricarui program de arhitectura si design interior 3D, pe mai multe nivele:

  1. Pentru produse si servicii de lux – circuitul implicand firme de arhitectura, design, amenajari si produse de inalta calitate si programe 3D profesionale.
  2. Pentru produse si servicii de calitate normala – circuitul implicand firme de arhitectura, design, amenajari si produse de calitate si programe 3D profesionale mai simple.
  3. Pentru firme de arhitectura si design interior aflate la inceputul activitatii care vor utiliza programe mai ieftine de arhitectura si design 3D.

In timp producatorii isi vor crea librarii virtuale cu produsele sub forma de obiecte virtuale 3D iar arhitectii si designerii le vor importa in programele de arhitectura si design 3D.

Pentru aceste circuite recomand utilizarea programului Chief Architect Professional Home Design pentru arhitecti si constructori si variantele mult mai ieftine Chief Architect Home Designer pentru magazinele de produse pentru locuinta.

Produsele sub forma de obiecte virtuale 3D vor fi introduse atat in Libraria virtuala SketchUp 3D Warehouse Romania cu un link cat si pe siteul producatorului tot cu un link.

Pentru fidelizarea clientilor, magazinele de produse pentru locuinta pot realiza mai intai locuinta virtuala 3D cu obiectele de mobilier si decoratiuni pe care clientul le are in casa (clientul trimite online pozele si dimensiunile obiectelor de mobilier si decoratiuni si cu ajutorul programului SketchUp se modeleaza obiectele virtuale 3D de mobilier si decoratiuni).

Dupa aceea se va mobila virtual locuinta cu noile obiecte de mobilier si decoratiuni. In acest fel clientul vede cum se incadreaza in camera noile obiecte de mobilier si decoratiuni pe care vrea sa le achizitioneze inainte de a le cumpara.

Mai mult, magazinul de mobila sa spunem, va avea in libraria programului 3D Home design si obiectele virtuale 3D pentru produsele firmelor cu care intra in circuit (lampi, vaze, perdele, covoare, parchet, etc) pe care i le poate arata clientului si daca acesta doreste le introduce in locuinta virtuala. La fel vor proceda si celelalte magazine din circuit cu produsele magazinului de mobila despre care vorbeam.

In cazul in care un producator de mobilier din Libraria Virtuala SketchUp 3D Warehouse Romania produce mobilier similar (materiale, design, accesorii) cu un producator de mobilier din, sa zicem, Libraria Virtuala SketchUp 3D Warehouse USA, in cazul in care din cauza crizei au scazut ambii productia de mobilier la jumatate (deci jumatate dintre echipamentele de productie nu sunt folosite) pot ajunge la o intelegere si vor produce unul in tara celuilalt mobilierul sau. In acest fel se reduc mult costurile cu transportul deoarece mobilierul este voluminos si greu.

Cine poate utiliza Libraria Virtuala SketchUp 3D Warehouse Romania:

1.Firmele de arhitectura si design interior pentru proiecte de design interior dar si pentru Decorarea si designul interior pe internet (aici recomand programul Chief Achitect Professional Home Design deoarece au si un program viewer Chief Architect pe care clientul il descarca gratuit de pe internet si poate vizualiza proiectul 3D acasa pe calculatorul personal).

2.Mici afaceri de decorare si design interior

3.Mici afaceri de amenajare si decorare gradina

4.Agentiile imobiliare pentru a mobila virtual locuintele noi cu mobilierul pe care clientul il are inainte sa cumpere locuinta

5.Magazinele de mobila decoratiuni si accesorii

6.Magazinele online de mobila decoratiuni si accesorii pentru vanzari online.

7.Cei pasionati (DIY) de amenajarea si decorarea propriei locuinte si gradini.

La punctele 2-6 se pot utiliza programele ieftine de la Chief Architect Home Designer. Pentru punctul 7 in special dar si pentru punctele 2-6 recomand si programul Punch! Home & Landscape Design  care contine sute de tutoriale video si articole How-To (Cum sa Faci) cu sfaturi si instructiuni pentru decorarea si amenajarea locuintei.

Primul pas care trebuie facut este o analiza a programelor de producere a mobilierului pentru a le gasi pe cele care eventual au si soft pentru salvarea mobilerului ca obiect 3D SketchUp (.skp) file si daca nu exista atunci trebuie realizat un Plug-in prin care sa se poata salva mobilerul produs sub forma de .skp file.

Acest lucru este necesar pentru a incepe adunarea produselor care sunt in procesul de fabricatie in diverse fabrici de mobilier si decoratiuni in Libraria Virtuala SketchUp 3D Warehouse Romania ca obiecte virtuale 3D.

Dupa cum stii singurele obiecte care nu se pot comercializa online sunt canapelele si fotoliile deoarece acestea trebuiesc probate inainte pentru a fi siguri de confortul pe care il ofera. Vin cu o idee simpla dar care poate solutiona aceasta problema. Te rog doar sa o verifici si sa imi spui daca este buna. Pe siteuri langa canapea sa punem o schita cotata cu urmatoarele:

2015-02-09_2053

 

Pe langa cote se va specifica si cat de moale este sezutul, ceva de genul: moale, normal sau tare. Clientul stie cum se simte pe canapeaua veche si masurandu-se la spate (a – pana in dreptul genunchiului, b - pana se termina sezutul si c – pana la gat)  si luand in considerare unghiurile alfa si beta va sti daca modelul de canapea online ii este confortabil sau nu.

2.  Completarea Librariei cu produse alimentare 3D (cu vizualizarea si verificarea gustului si mirosului produsului online inainte de a fi comandat)

Ideea este ca daca ai programul 3D de decorare si design pentru acasa pe care il folosesti la achizitionarea mobilierului si decoratiunilor, de ce sa nu il folosesti si la cumpararea anumitor produse alimentare online.

De exemplu pentru un salam sau un borcan de gem descarci produsul din Libraria virtuala in programul 3D (deci vezi cum arata) si daca atasam programului un senzor si un soft pentru preluarea gustului si mirosului produsului (fisierul cu gustul si mirosul este atasat produsului in Libraria Virtuala si se poate descarca odata cu produsul in programul 3D de design interior pentru acasa) si un soft care sa iti redea gustul si mirosul produsului ca plug-in al programului de decorare si design pentru acasa (la tine acasa) vei putea verifica daca produsul corespunde cerintelor tale inainte de a-l comanda online.

Vanzarea de produse alimentare pe internet este 100% realizabila in momentul in care se fac softurile de preluare si apoi de transmitere a gustului si mirosului produselor (cred ca exista deja astfel de softuri).

Poate fi utilizat atat in proiectul Libraria virtuala SketchUp Warehouse Romania cat si direct pe siteurile de vanzari ale firmelor producatoare.

3.Completarea Librariei cu obiecte de imbracaminte 3D (cu probarea lor virtuala online inainte de a fi comandate)

Daca ti-ai mobilat casa online si ai inceput sa iti cumperi produse alimentare online de ce sa nu te si imbraci online.

Tot ce ne trebuie este un plug-in pentru programul de decorare si design pentru acasa adica un soft care sa  redea perfect forma corpului tau ca “obiect virtual” in locuinta ta virtuala si care sa te “imbrace virtual” cu obiecte de imbracaminte de pe internet.

Vanzarea de imbracaminte pe internet este la stadiul de idee si problema principala a softului care trebuie realizat este de a selecta obiectul pe contur (corpul uman in acest caz). Programele 3D existente selecteaza un paralelipiped care include si obiectul respectiv.

Forma corpului poate fi realizata cu un soft similar sistemului laser utilizat de arhitecti pentru scanarea 3D a cladirilor.

Softul pentru imbracaminte va trebui sa aibe optiunea de a intinde pentru scurt timp mainile (pentru ca tricoul sa poata fi tras pe corpul virtual) si sa tina cont de elasticitatea materialelor imbracamintii.

4. Grafic care asezat langa poza de profil de pe retelele de socializare va face posibila o comunicare online mai buna intre vanzator si cumparator

Este o ideie realizabila 100% si este ceva care, consider eu poate revolutiona comunicarea pe internet. Pe scurt am transformat testul MBTI intr-un grafic care se aseaza langa poza de profil pe retelele de socializare sau pe pagina de Email (cand scrii emailul).

Testul Myers-Briggs Type Indicator arata asa (asezat pe orizontala nu pe verticala):

2015-02-15_1054

Eu am mers pe ideea ca o anumita persoana nu poate avea doar caracteristica de cer sau doar caracteristica de pamant (pe fiecare din cele 4 coloane) si am impartit fiecare dreptunghi in 4 dreptunghiuri.

In acest fel, pe fiecare coloana, o persoana poate sa fie, sa zicem, 75% Emotionala si 25% Rationala (am dat exemplul pentru coloana a 3 a, ca in graficul de mai jos).

2015-02-09_1913

Daca pe pagina de socializare sau la partea de sus a paginii de Email iti apare graficul persoanei cu care vorbesti sau ii scrii mesaj si poza acesteia stii in ce directie sa orientezi informatia pe care o transmiti (mesajul dar si cand vorbesti pe internet).

Butonul de Setare este pentru ca fiecare persoana sa isi seteze profilul iar cand accesezi butonul de Informatii sa apara ca un  pop-up informatii simple depre fiecare coloana in parte si intrebarile la care trebuie sa raspunzi pentru a face graficul.

In cazul in care o persoana vrea sa se schimbe intr-o anume directie, sa zicem ca are 4 dreptunghiuri verzi adica este introvertit si vrea sa se duca spre extrovertit, din setari scoate un dreptunghi verde si pune unul rosu. Asa are doua avantaje:

1. Isi vede graficul in permanenta cand este pe retelele de socializare si usor, usor se convinge ca este si extrovertit.

2. Cei care ii scriu mesaje sau Emailuri vor orienta mesajul si spre latura de extrovertit.

Mai sunt necesare cate 4 intrebari pe fiecare coloana (este nevoie de un specialist in domeniu) la care sa se poata raspunde foarte usor pentru ca fiecare sa isi completeze singur graficul. Intrebarile vor fi cu raspuns a sau b (a pentru zona rosie a graficului si b pentru zona verde a graficului).

 5. O lege simpla pentru realizarea unei economii de piata reale in Romania prin care romanii isi vor putea crea singuri locuri de munca

Trebuie sa intelegem ca daca vrem sa fim intreprinzatori avem 2 obligatii:

  1. Sa ne implicam in viata publica a tarii pentru a avea siguranta ca parlamentarii voteaza legi pentru o economie de piata reala
  2. Sa actionam pentru un salariu minim REAL in economie deoarece acesta este adevaratul motor al economiei de piata

O lege prin care firmele mici (1, 2 pana la 5 angajati) nou infiintate (FMI nu are de ce sa nu fie de acord) si care au un castig lunar de maxim 10.000 Euro vor plati o singura taxa de 25% (5% pt sanatate, 5% pentru pensii si restul ca impozite).

Daca firma castiga 100 lei in prima luna venituri minus cheltuieli reale (fara cafea, mese la restaurant, etc…) va plati taxe de 25 de lei iar in maxim unul, doi ani cand va castiga 1000 Euro pe luna va plati 250 Euro taxe la stat deci mai mult decat salariul minim pe economie actual.

In concluzie firma va plati taxe si va castiga in functie de realizarile din luna respectiva.

Legea va mai cuprinde obligatoriu: daca se introduc cheltuieli nejustificate prima oara se plateste impozit de 50% iar daca firma greseste si a doua oara i se suspenda activitatea timp de doi ani.

Plata taxelor si depunerea formularelor se va face numai online.

In acelasi timp se va face si primul sindicat adevarat al micilor intreprinzatori din Romania (primul sindicat adevarat nu ca imitatiile de sindicate comuniste pe care le avem in prezent care sustin guvernul) care va verifica, trimestrial cum sunt folositi banii din aceste impozite de catre guvern. Daca banii nu sunt folositi corespunzator sindicatul poate cere membrilor sai sa nu plateasca taxele in luna urmatoare.

Daca vrei sa te implici in Proiectul online Libraria Virtuala SketchUp 3D Warehouse Romania click pe imaginea de mai jos pentru a deschide si a trimite Email-ul.

2015-02-09_2107